Телефон +381 64 / 800 1898
Е-пошта spc.prodavnica@gmail.com
+381 64 / 800 1898 spc.prodavnica@gmail.com
 
Е-продавница
Почетна Е-продавница Смисао Икона – Леонид Успенски, Владимир Лоски

Смисао Икона – Леонид Успенски, Владимир Лоски

5.900,00 рсд

Леонид Успенски и Владимир Лоски ,  иконописац и богослов, живе своју уметност у славу Бога, о чему сведочи њихово дело.

У овом раду оба аутора описују најважније врсте икона. Смисао иконе је да усмерава свако људско осећање и мисону грађу ка Царству Божијем и уводе у тај свет посматрача.

Јасен, 221 страница

Шифра производа: 11183 Категорије: ,

Опис

           Уметност икона је света уметност у пуном смислу те речи. Она се, у потпуности, храни духовном истином коју изражава сликом. Из тог разлога често је неодговарајуће и погрешно просуђивана када јој се приступало спољним процењивањима заснованим на чистој, световној уметности. Нико је неће боље разумети од оног чији је ум вођен сродном духовношћу. Ово су темељи на којима је грађена ова књига.

            Већина радова о уметности смешта историјски развој у предговор; они истражују етничке и географске утицаје који произилазе из уметности о којој је реч и ту трагају за објашњењем саме уметности, док интелектуални садржај сликовних представа игра подређену улогу. Ипак, у уметности икона садржај је критеријум форме. Свесне и установљене догматске особине ове уметности не одређују само иконописање, већ и уметнички облик и општи стил. Ово је могуће због тога што смисао иконе додирује средиште тако блиско човечијој суштини и виртуелно усмерава све аспекте уметничког дела, од његових поучних елемената до његових немерљивих уметничких надахнућа

Додатне информације

Тежина 500 г
Димензије 30 × 2 × 400 цм
Шифра производа

Димензије