Телефон +381 64 / 800 1898
Е-пошта spc.prodavnica@gmail.com
+381 64 / 800 1898 spc.prodavnica@gmail.com
 
Е-продавница
Почетна Е-продавница Православна духовност: Рестарт – Протојереј Вјачеслав Рубски

Православна духовност: Рестарт – Протојереј Вјачеслав Рубски

600,00 рсд

Православна духовност: Рестарт – Протојереј Вјачеслав Рубски, 231 страница. Издаје: Каленић, Издавачка делатност Епархије шумадијске, Крагујевац 2023.

Шифра производа: knjiga-3292 Категорије: ,

Опис

          Ова књига има за циљ да постави питање квалитетног преосмишљења православног духовног живота. Улазећи у проблематику, било би несмотрено када бисмо сукобљавали различита мишљења, па одређивали која су “исправна”, а која “погрешна”. Хришћани који се држе бинарног начина размишљања одавно су то учинили и сада су задовољни својом исправношћу. Људска свест није хомогена, није логична. У томе нема ничег лошег, као ни у томе што многи хришћани не верују у многе тврдње своје религије, иако мисле да верују. У нама истовремено постоје и својом истовременошћу нас узнемиравају два, можда чак и три различита православља. Истинска причасност Господу Исусу Христу то чини очигледним и даје нам смелост да себи то признамо.

          Драгоцено искуство причасности Богу данас се пробија као цветић кроз асфалт. Православна традиција је жива, у њој постоје многе струне чији се звукови преплићу у једну мелодију током целе историје односâ Бога и човека. Православље је преузело све оно најбоље, све што је препознало као своје. Полифоничност православља, његова разноликост, је светиња која широким душама пружа слободу, простор за прихватање других типова православља и за своје духовно отварање у топлоти и светлости Господњој.

Додатне информације

Тежина 308 г
Шифра производа

Димензије