Телефон +381 64 / 800 1898
Е-пошта spc.prodavnica@gmail.com
+381 64 / 800 1898 spc.prodavnica@gmail.com
 
Е-продавница
Почетна Е-продавница Живети данас по Јеванђељу – Протопрезвитер Александар Шмеман

Живети данас по Јеванђељу – Протопрезвитер Александар Шмеман

990,00 рсд

Изабрани чланци, беседе и записи

превео: Матеј Арсенијевић

Издаје: Свевиђе

198страна.

Никшић  2023. година

Шифра производа: 11720 Категорије: , , ,

Опис

Отац Александар Шмеман (1921-1983), био је дугогодишњи  декан Богословске академије Св. Владимира у Њујорку. Један од најзначајнијих православних богослова друге половине 20. века. Он  је био многострано образован умник, одличан познавалац уметности и полиглота, како су га западни савременици препознали, неустрашиви хришћански интелектуалац у свештеничкој одежди, већ пре свега, неуморни литург и проповедник Јеванђеља Христовог.

Нека од питања на која одговара:

МОГУ ЛИ ЦИВИЛИЗОВАНИ ЉУДИ ВЕРОВАТИ У БОГА?

Изабрали сте данашњу тему у светлу питања: “Да ли цивилизовани човек може веровати у Бога?” И то сте учинили без извесне ироније. Схватам да сте искористили речи Достојевског, но, иако је још Достојевски формулисао ово питање, оно, ипак, у наше дане звучи, у сваком случају, макар мени, иронично. Јер, има нечег смешног и наивног, нечег пијачног у том питању које већ толике године испливава на површину: “Да ли је могуће веровати у Бога?” А има и нечег, можда, још смешнијег и, чак, жалоснијег, у покушајима да се озбиљно и “објективно” одговори на то питање

Да, може да верује и врло често верује. Не треба мислити да се безверје јавило тек у нашој епохи…Много је опаснији развој, унутар хришћанске цивилизације, лажвере или маловерја.

Додатне информације

Тежина 400 г
Димензије 17 × 1,5 × 24 цм
Шифра производа

Димензије