Опис
Овим куваром желим да приближим и дочарам Свету Гору онима који нису у могућности да је посете, а пре свега нашим сестрама и мајкама које су отхраниле будуће светогорске монахе. Јеромонах Онуфрије
Годинама припремајући монашку храну у складу с древним хиландарским рецептурама, отац Онуфрије је посвећено истраживао и разноврсност трпезе других монашких заједница на Светој Гори. Дивећи се истовременој једноставности припреме, богатству укуса и окрепљујућој снази светогорских јела, упијао је и доживљаје и знања који су се прелили изван граница кулинарских искустава и претворили се у открића детаља из живота светогорских монаха које је пренео у овај јединствени кувар.
Приче из историје Свете Горе и монашке свакодневнице упознаће нас с мало познатим одликама атоске културе, а више од 140 изузетно лако примењивих рецепата и стотине фотографија начињених специјално за потребе књиге откриће нам универзалне принципе светогорске исхране који представљају основу здравог живота и унутрашњег задовољства …