Телефон +381 64 / 800 1898
Е-пошта spc.prodavnica@gmail.com
+381 64 / 800 1898 spc.prodavnica@gmail.com
 
Е-продавница
Почетна Е-продавница Света Гора међу народима-Грејем Спик

Света Гора међу народима-Грејем Спик

1.900,00 рсд

Издавач : Задужбина Манастира Хиландар

481-484. стр

2024 год.

Шифра производа: 71199 Категорије: , , ,

Опис

Књига енглеског византолога и публицисте Грејема Спика Света Гора међу народима ((Духовно и културно расејање Свете Горе Атонске) осликава невероватну улогу Светогораца у ширењу православног монаштва источном Европом, а у новије време и шире, на Запад. Она нас упућује у животе изузетних и светих људи, који су најпре и сами били привучени гласом о Светој Гори и које је водила неугасла жеђ да упију дух њене мудрости и проживе њену молитву. Потом су се, преображени у дубини свога бића, враћали у спољашњи свет, где су надахнуто сејали плодове својих подвига и учења.

У изванредној демонстрацији онога што данас називамо „меком моћи“ на делу, ови људи су пренели духовну културу, као и слику о Светој Гори Атонској, у све крајеве Балканског полуострва, у Украјину, на крајњи север Русије, преко Сибира и Беринговог мореуза до Северне Америке, и у скорије време на Запад. Њихово сведочење вере у Христа је динамично и искрено. То је највећи дар Атоса свету жедном духове хране и руковођења.

Света Гора међу народима је јасно писана, са ослонцем на изворе, као право научно штиво, а истовремено читљивим и разумљивим стилом. Она нам отвара нове погледе и представља важну допуну нашем знању о Светој Гори.

Додатне информације

Димензије 12 × 20 цм