Телефон +381 64 / 800 1898
Е-пошта spc.prodavnica@gmail.com
+381 64 / 800 1898 spc.prodavnica@gmail.com
 
Е-продавница
Почетна Е-продавница На туђем послу – Тадија Костић

На туђем послу – Тадија Костић

880,00 рсд

На туђем послу – Тадија Костић, 302 странице

Шифра производа: knjiga-1318 Категорија:

Опис

            … Свештеник и вероучитељ, писац и члан уређивачких одбора листова у Горњем Милановцу, Нишу и Београду, оставио је трага у српској култури. Иза себе оставио је десет књига приповедака, један роман, две збирке Кићиних прича и песама, један недовршени роман и драму у рукопису.

             … Иако је у своје време био врло читан писац, само једну деценију после смрти вео заборава је прекрио књиге Тадије Костића, последња објављена књига, у издању Геце Кона роман На туђем послу, одштампана је 1924. године. Од тада није било штампања Костићевих књига све до објављивања Попиних прича (2003).

            … На неправду учињену Тадији Костићу, писцу, писцу, указао је и Предраг Палавестра: “Иако нису отварали велика врата, они су својим скромним доприносима ипак помогла развоју приповедачког стила, највише у преласку од романтичне идиличне прозе на тврђи реалистички поступак. Један од тих писаца је и Тадија П. Костић, свештеник који се марљиво бавио писањем поучних и моралистичких приповедака и романа са јаком критичком нотом неповерења у грађански поредак што разједа старо село”.

Мр Слободан Радовић

Додатне информације

Тежина 400 г
Шифра производа

Димензије