Телефон +381 64 / 800 1898
Е-пошта spc.prodavnica@gmail.com
+381 64 / 800 1898 spc.prodavnica@gmail.com
 
Е-продавница
Почетна Е-продавница Изабране беседе на Псалме – Свети Јован Златоусти

Изабране беседе на Псалме – Свети Јован Златоусти

250,00 рсд

Изабране беседе на Псалме – Свети Јован Златоусти, 138 страница

Шифра производа: knjiga-1316 Категорија:

Опис

           Доба сјајне Ромеје и Србије Немањића било је кратко, али довољно да се утврди темељ нашем народу, његовој Цркви и култури, да он узрасте до свог места у заједници народа. У оно време су Хиландар и светогорска пожртвованост Хиландараца били непосредни источник и учесник те повести и узрастања.

           Данас је на истом путу завештања светог Саве и Симеона изникла једна савремена и будућности посвећена хиландарска установа у отаџбини, “Задужбина Светог манастира Хиландара”. Њен задатак је да настоји да у нашем времену и пред очима света оваплоти две највеће заповести: Љуби Господа Бога својега свим срцем својим… и: Љуби ближњега свога као самог себе (Мт 22,37-39.

           Књиге које се појављују пред нашим читаоцима један су од полодова Хиландарске задужбине. Упознавајући савременог човека са богатим и спасоносним духовним наслеђем Цркве, Задужбина кроз своје библиотеке објављује дела православних аутора, од светих отаца до савремених богослова, духовника и писаца.

           Тако Хиландар кроз своју отаџбинску Задужбину наставља своје присуство у духовном и културном простору матице, непрекинутим писаним трагом, започетим делом и словом светог Саве Српског.

Игуман манастира Хиландара

Архимандрит Мојсије

Додатне информације

Тежина 300 г
Шифра производа

Димензије