Телефон +381 64 / 800 1898
Е-пошта spc.prodavnica@gmail.com
+381 64 / 800 1898 spc.prodavnica@gmail.com
 
Е-продавница
Почетна Е-продавница Православна веронаука (Упознајмо православље)

Православна веронаука (Упознајмо православље)

990,00 рсд

Православна веронаука (Упознајмо Православље). Издавач Издавачка установа Епархије далматинске, Шибеник: Истина, 2009. (Београд), 198 страница

Шифра производа: knjiga-0215 Категорија:

Опис

УВОДНА РЕЧ

           Драга браћо и сестре, драга децо,

           Пред вама се налази нова књига издавачке установе Истина Епархије далматинске, која је посвећена православној веронауци. Има више разлога што смо одлучили да ову књигу посветимо управо веронауци, јер смо као Цркваодговорни и за своју будућност. када то кажемо, првенствено мислимо на бригу Цркве о младима и о њиховом васпитању и упознавању са основним истинама православне вере.

             Речи Господа Исуса Христа из Светога Јеванђеља: <<Пустите децу нека долазе к мени, јер је таквих Царство Небеско>> (Мт. 19, 14), нам говоре да децу од најранијег узраста треба приближавати Христу, тј. учити их истинама Светог Јеванђеља и свему оном што проповеда и учи наша Света Црква.

             Идеалан пример и образац веронауке за нашу православну децу је живот светог оца нашег Саве, који је као младић од седамнаест година отишао на Свету Гору, напустивши земаљско царство и сво благо овога света да би се приближио Христу. Својим животом свети Сава је и данас путеводитељ нашој богољубивој деци, која желе и траже вечне и истинске вредности и све оно што је у овом животу добро и Богом благословено.

             Ми се надамо да ће ова Православна веронаука помоћи нашој деци и омладини, а посебно ученицима веронауке, да боље упознају своју веру, а кроз то и да открију прави смисао живота. По православном учењу, овај живот је само припрема за будући вечни живот и Царство Небеско, које је као икона присутно у животу Цркве.

              Нека Господ благослови ово наше дело на корист и духовну радост свих малих и великих боготражитеља.

Додатне информације

Тежина 349 г
Шифра производа

Димензије