Телефон +381 64 / 800 1898
Е-пошта spc.prodavnica@gmail.com
+381 64 / 800 1898 spc.prodavnica@gmail.com
 
Е-продавница
Почетна Е-продавница Познање циља стварања силом Васкрсења – Радови Симпосиона о Светом Максиму Исповеднику

Познање циља стварања силом Васкрсења – Радови Симпосиона о Светом Максиму Исповеднику

1.000,00 рсд

Познање циља стварања силом Васкрсења – Радови Симпосиона о Светом Максиму Исповеднику, 522 страница. Издаје: Институт за теолошка истраживања, Православни богословски факултет универзитета у Београду “Севастијан прес”, Западноамеричка Епархија, Београд 2013. година

Нема на залихама

Шифра производа: knjiga-0127 Категорија:

Опис

Предговор

           Овај зборник садржи предавања која су саопштена на међународном симпосиону и посвећен Светом максиму Исповеднику, који је одржан на Православном богословском факултету у Београду од 18. до 21. октобра 2012. године.

            Главна мотивација за одржавање овог симпосиона потекла је из жеље да се на одговарајући начин током 2012. године, управо на 1350 година од његовог упокојења, освежи успомена на Св. Максима Исповедника. Надахнута ентузијазмом и подршком многих научника, а пре свега Епископа Захумско-херцеговачког Атанасија коме дугујемо нашу захвалност, катедра за патрологију Православног богословског факултета Универзитета у Београду у Србији, у сарадњи са Програмом за православне хришћанске студије Универзитета Фордхам, организовала је међународни симпосион о Св. Максиму под називом “Познање циља стварања силом Васкрсења”. Наслов конференције изведен је из речи самога Св. Максима из његовог дела Поглавља о теологији и икономији (1,66):

Ко је посвећен у неизрециви смисао Васкрсења, тај је познао и циљ ради кога је Бог првоначално све привео у биће.

Додатне информације

Тежина 777 г
Димензије