Телефон +381 64 / 800 1898
Е-пошта spc.prodavnica@gmail.com
+381 64 / 800 1898 spc.prodavnica@gmail.com
 
Е-продавница
Почетна Е-продавница Икона слика невидљивог-Егон Сендлер

Икона слика невидљивог-Егон Сендлер

4.300,00 рсд

Књигу чине троделна истраживања: богословље икона са историјом, естетика икона са њеном структуром и технике иконописања кроз етапе стварања. Књига не тежи само теоријском образложењу иконе, већ је и приручник иконописцима и свима онима који желе да иконопишу.

Издавач: Јасен, 2009, ћирилица, тврд повез,

206 стр, 31 цм

Шифра производа: 11182 Категорије: , ,

Опис

У времену кад је слика преобраћена у знак на нивоу украса, јавља се потреба да се још дубље протумачи суштина свете слике и њена Божанска порука. Икона, која додирује само биће човека, и која у својим нивоима осмишљава начин казивања, увек изражава духовну истину. Иако унутар развоја иконописа могуће уочити различите стилове проистекле из географских и историјских околности, суштина поруке иконе остајала је увек унутар духовности, Предања и никад није променила своја основна начела. Тако сваки појединачни елемент на икони има своју нарочиту улогу у преношењу духовне истине и побуђивању на молитву.

Дело Икона слика невидљивог, спада у плејаду драгоцених рукописа руских иконотражитеља попут Успенског, Лоског и Павла Евдокимова. Егон Сендлер је пратећи настојање ових великих писаца а у циљу дубоког созерцања и читања иконе , објединио своје истраживање унутар којих тумачи појединачне елементе и сложеност, како естетског и историјског, тако и богословског схватања иконе.

Додатне информације

Димензије 31 × 2 × 40 цм