Телефон +381 64 / 800 1898
Е-пошта spc.prodavnica@gmail.com
+381 64 / 800 1898 spc.prodavnica@gmail.com
 
Е-продавница
Почетна Е-продавница Аналошки идентитети: ствaрање хришћанског сопства- Никола Лудовикос

Аналошки идентитети: ствaрање хришћанског сопства- Никола Лудовикос

1.250,00 рсд

Аналошки индетитети: стврање хришћанског сопства- Никола Лудовикос.С ону страну духовности и мистике у светоотачкој ери. Београд: Храм Светог Саве, 2021. -446 стр.
Шифра производа: 70784 Категорије: ,

Опис

*Аналошки идентитети: стварање хришћанског сопства- Никола Лудовикос

С ону страну духовности и мистике у светоотачкој ери.

Поштовање човјечије личности испољава се као вероватно најзначајнји идеал нашег времена, те да је како историјски тако и егзистенцијално, појам личности неодвојиво повезан са теологијом (Јован Зизјулас, Од маске до личности. 1-2. 1985.) Питање смисла, садржаја и изградње хришћанског сопства се показује као једно од најургентнијих питања у савременим теолошким( филозофским ) потраживањима.

 

О. Никола Лудовикос спада у ред оригиналнијих грчких богослова средње генерације. Рођен је у Волосу 1959. година. Завршио је Факултет психологије и педагогије на Универзитету у Атини, а затим и Теолошки факултет Универзитета у Солуну, и Факултет за философију и римокатоличку теологију Универзитета у Сорбони, док је студије философије и протестантске теологије завршио на Универзитету Кембриџ. Докторирао је у теологију на Универзитету у Солуну, код митрополита Јована Зизиуласа. Професор је догматике и философије на Теолошкој академији у Солуну као и на Институту за православне студије на универзитету у Кембриџу. Српској теолошкој јавности је познат по студијама, које су у преводу објављиване у српским стручним богословским часописима.

Додатне информације

Тежина 400 г
Димензије 16 × 2,5 × 23 цм